Szemináriumok

alapszemináriumunk

KICSERÉLT ÉLET

A Kicserélt Élet alapszemináriumunk célja, hogy üzenetünket egyszerű és gyakorlatias módon mutassa be.

Kicserélt Élet szeminárium

A gondolkodásunk, a világképünk, az életről, a jövőről, az Isteni teremtésről alkotott képünk olykor téves kényszerképzeten alapul, és ez téves életszemlélethez vezet.
szemináriumok

AZ ALAPOK MEGERŐSÍTÉSE

A Kicserélt Élet szemináriumra épül rá, és annak az üzenetét viszi át a hétköznapi életre egy öt- és egy kétrészes szeminárium-sorozatunk.

Megújult Meggyőződések

Az ötös sorozat első szemináriumának legfontosabb kérdése, hogy mi Isten vágya, célja az életünkre nézve, és vajon mi ennek az akadálya bennünk.

Gyermeki bizalom

Gyermeki bizalom nélkül nem tudunk Istennel olyan kapcsolatban lenni, amely boldoggá tud tenni minket. A gyermeki bizalom hiánya elszívja belőlünk a maradék életet, szorongóvá tesz. A gyermeki bizalom lehetővé teszi, hogy elengedd a múltadat és a jövődet, és a szívedben is a jelenben tudjál élni Isten jelenlétében.

Az önátadás öröme

Ezt a két szót általában nem kapcsoljuk össze, sőt az önátadáshoz inkább a nehézségeket, a fájdalmakat társítjuk. Ez is benne van a csomagban, nem fogjuk kihagyni. De az önátadás eredménye annyira csodálatos, hogy egyáltalán nem merül fel kérdésként, hogy érdemes-e megfizetni az árát. A probléma az, hogy ezt nem így látjuk.

A hála hatalma

A hálaadás egy tanulási folyamat. Egészen más emberek leszünk, ha megtanuljuk az őszinte, szívből jövő hálaadást. Eljuthatunk oda, hogy még akkor is hálát tudunk adni, ha éppen nyomorúságokon kell átmennünk, és még nem látjuk az alagút végét.

A szív szentsége

Az istenképünk egyik legtipikusabb torzulása az, hogy nem tudunk mit kezdeni Isten szentségével, pedig ez a legfontosabb tulajdonsága, sőt az egyik neve is ez. Ő a Szent. Sajnos ez a szó súlyosan elértéktelenedett, ezért ahhoz, hogy a hétköznapjainkban a kicserélt életet, vagyis Jézus életét meg tudjuk élni, helyre kell állítanunk magunkban ennek a szónak az eredeti értékét.

Az evangélium megújító ereje

Ez a szeminárium is a megújulásra, a kicserélt élet megélésére hív minket, bár más a megközelítése és a tartalma, mint a Kicserélt élet szemináriumnak. De többek szerint ez még jobb, „ütősebb”, mint a Kicserélt élet szeminárium.

Hívő élet a törvény és kegyelem rendszerében

szemináriumok haladóknak

SPECIFIKUS SZEMINÁRIUMAINK

Ezeken egy-egy speciális témát dolgozunk fel, ami általában fontos ahhoz, hogy győzelmes és harmonikus, Krisztusra mutató életet tudjunk élni.

Győzelem
a Sátán felett

Ez egy speciális téma, ugyanakkor rendkívül fontos számodra is. Minden hívőnek tisztában kell lennie azzal, hogy szellemi harcban éljük az életünket. Ha ezt a hétköznapjaidban nem veszed figyelembe, akkor is szellemi harcban vagy, csak éppen védtelenül és kiszolgáltatva.

Házasság, amit Krisztus különlegessé tesz

Mire számíthatsz?

• A szemináriumi előadás egyszerre lesz humoros és nagyon komoly.

• Magadra fogsz ismerni.

• Megkapod a kulcsot a csodálatos házasság titkához.

• Megtudod, hogy Isten hogyan van jelen a házasságodban, és mire használja fel.

Hogyan teheted le a depressziódat Isten kezébe?

Több mint 21 millió európai ember szenved a depressziótól. Ez a folytonosan növekvő probléma képes arra, hogy elvegye az emberek álmait, beszűkítse a személyes és kapcsolati kilátásaikat, lehetőségeiket, tönkretegye az egészségüket, lerombolja a családi életüket és a kétségbeesésbe hajszolja őket. A depresszió egy olyan ördögi körbe vezeti az áldozatait, amelyből – ők úgy érzik – többé nincs kiút. A fájdalom mértéke annyira erős is lehet, hogy néhányan inkább a halált választják, mint azt, hogy ebben a földi pokolban éljenek. Nem meglepő, hogy az antidepresszánsok fogyasztása hihetetlen mértékben megnőtt. De ez lenne az egyetlen megoldás?
Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár