Nemzetközi alapok

Nemzetközi alapok

A Grace Ministries Alapítvány (GMA) irodáját egy nemzetközi szervezet, a Grace Ministries International hozta létre Budapesten. Ez a szervezet azzal a céllal jött létre, hogy segítse Krisztus testének tagjait a növekedésben és felkészítse őket a másnak való szolgálatra: ismerjék meg és tapasztalják meg a kereszt megváltó művét, növekedjenek benne, tanulják meg másoknak átadni és az élet minden területén alkalmazni, hogy az emberek megismerhessék Krisztust mint Megváltójukat, Urukat és Életüket. Noha a szolgálatunkat sokan lelkigondozó szervezetnek tekintik, a működésünk alapja elsősorban az az üzenet, amit „Kicserélt Élet” néven szoktunk említeni.

Ennek a szolgálatnak az alapjait egy keresztény pszichológus, Charles Solomon hozta létre, aki szakmai tanulmányait és tapasztalatait a Szentírás, az Újszövetség üzenetének fényében dolgozta fel. Teológiai oldalról erősen hatott rá a kegyelemről, Krisztus keresztjéről szóló reformációs örökség sokfajta képviselője. Első lelkigondozottjai közül kerültek ki további munkatársai, köztük Lee LeFebre, aki a Kicserélt Élet konferencia jelenlegi formáját dolgozta ki, és Tom Grady.

A GM International szolgálata 1981-ben kezdődött Atlantában Tom Grady irányítása alatt. Később 5 másik hasonló célú szervezettel hozták létre a Kicserélt Élet Szolgálatok Szövetségét (Association of Exchanged Life Ministries, AELM), kidolgozták lelkigondozó elveit és képzési programjait. A Szövetségnek jelenleg már számtalan központja van szerte a világon. A budapesti központ létrehozását 1986-ban szintén Tom Grady kezdte el, majd több misszionárius folytatta a munkát, köztük Robert C. Clogg, az Alapítvány létrehozója és első vezetője. A többi misszionárius egész Kelet-Európára kiterjedő szolgálatot végzett, így központok jöttek létre pl. Horvátországban, Ukrajnában, Bulgáriában, Angliában. Az évek múlásával a misszionáriusok sorban hazatértek, és a szolgálatot helyi munkások vitték tovább.

Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár