Könyvajánló

Bob George

Az igazi kereszténység

Tíz keresztyénből legfeljebb egy él igazán boldog és bővölködő életet, míg a többi kilenc fásult és leterhelt, pedig mindent úgy tesz, ahogy a nagykönyben meg van írva.

Mi hiányzik hát? Hol a hiba?

Bob George – sok más keresztyénhez hasonlóan – nagy örömmel indult el ezen az úton, de aztán kiábrándult, megfáradt. Saját életének küzdelmeiből, sok éves tanítói és lelkigondozói tapasztalatából merítve arról írt ebben a könyvben, hogy miért veszíti el sok hívő ember a kezdeti lelkesedését, és miért válik számára a keresztyénség puszta megszokássá. Bob rámutat: egyedül úgy lehetséges igazi keresztyén életet élni, ha megmaradunk abban a szabadságban, amelyre Krisztus elhívott minket.

– Mit jelent az, hogy Krisztus bennünk él?

– Hogyan élhetek naponként az Úr örömében?

– Ha valóban új teremtés lettem, miért küzdök még mindig a régi bűnökkel, kísértésekkel?

Az Igazi keresztyénség mindenkinek nagy segítségére lesz, akinek őszinte vágya megélni azt a bővölködő életet, amiről Krisztus beszélt. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük!

BOB GEORGE a Tanítványság Lelkigondozói Szolgálat alapítója és vezetője volt, az Embertől emberig rádióadás tanítója és lelkigondozója, számtalan bibliatanulmány szerzője, aki Isten kegyelmének

és szeretetének üzenetét akarta minél több emberhez eljuttatni egész életében.
JEFF VANVONDEREN

Ha belefáradtál, hogy mindig bizonyítanod kell

Ez a könyv olyan hívőknek íródott, akik mélyen berögződött elvárások és szabályok szerint élnek, amelyek megszégyenítik őket, és elszívják minden lelki erejüket.

Néhány jele ennek:

– Állandó lelki küzdelem és kimerültség, minden eredmény nélkül.

– Állandó bűntudat, úgy érzed, soha nem vagy „elég jó”.

– Nem tudsz pihenni, akkor sem, amikor szükséged lenne rá.

– A teljesítménnyel kapcsolatos elvárások azt bizonyítják, hogy soha nem éred el a mércét.

– A keresztyén élet megszűnt öröm lenni számodra.

Ha az előbb felsoroltak jellemzik az életedet, akkor ez a könyv neked szól. Az írónak nem az a célja, hogy kioktasson, hogyan viselkedj igazi hívő módjára. Ha az igyekezet lenne a győzelmes keresztyén élet titka, akkor már régen díjat nyertél volna. A könyv üzenete segít leleplezni a hazugságokat, amelyek a teljesítmény hajszolásának fogságában tartanak, és rávilágít, mennyire felszabadító erejű Jézus Krisztus evangéliumának kegyelmi üzenete: Krisztusnak a kereszten érted végzett munkája eredményeképpen tied lehet a megnyugvás.

Ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a helyes viselkedésre, mint Isten kegyelmének megismerésére, ott ez a könyv megmutatja a szabadsághoz vezető utat.
Bill Gillham

Egész életre szóló garancia

Egész életre szóló garancia: Nem csodálatos, hogy még mindig érvényes a szavatossági időd?

Megpróbáltad megjavítani a házasságodat, megváltoztatni a gyermekedet vagy a házastársadat. Végre megérted, hogy nem a problémáidat kell megoldani, hanem az életedet.

A jó hírem az, hogy Isten nem azt kéri tőled, hogy érte éljél, hanem azt, hogy engedd a benned lakozó Krisztus életét kiáradni rajtad keresztül.

Bill Gillham egyszerűen, közérthető módon és jó humorérzékkel mutatja be, mit jelent Krisztusban lenni. Az a keresztyén, aki így él, megtapasztalja Isten egész életre szóló garanciáját.
Neil T. Anderson

A Szabadító

"Ez a könyv kifejti a Szentírás alapján azt a mértéktartó, gyakorlatias és működőképes tervet, ami szabadságra és győzelemre vezeti Isten gyermekeit. Neil Anderson ma az egyik legtapasztaltabb és legmegbízhatóbb szaktekintély ezen a területen egész Amerikában." - (Chuck Swindoll a fullertoni First Evangelical Free Church vezető lelkésze Kaliforniában)
Fogoly vagy. Nem is tudod, hogyan kerültél ekkora zűrzavarba; olyan szokások rabja vagy, amelyekkel, úgy tűnik, képtelen vagy szakítani, vagy bűnbe estél. Keresztyén vagy, ilyesmi pedig nem történhet meg egy keresztyénnel... neked legalábbis ezt mondták. Nem vagy egyedül.
A Bibliában Isten beszél nekünk arról, hogy „az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el” (1Pt 5,8). Igen, a benned dúló szellemi küzdelem valóságos, de Jézus Krisztus győzelme, amit kereszthalálával szerzett meg a Sátán felett, ugyanolyan valóságos. A Szabadító című könyv felfedi, miért és hogyan zajlik a szellemi harc, valamint lerántja a leplet arról a tényről, hogy a Sátán az elmédért harcol. Ez a könyv elmondja azt az erőteljes igazságot is, amely megtöri a legkonokabb szokások és a legtitkosabb bűnök hatalmát. Élhetsz láncok nélkül! Ismerd fel, hogy a Sátán megkötöző hazugságaival szemben úgy védekezhetsz a legjobban, ha ismered az ellenséget, és tudod, hogy aki legyőzte, az a világ Ura, a te Istened.
Preston Gillham

Amit csak a férfiak tudnak

Kiskorod óta ezt hallod: légy férfi!

De vajon mit jelent ez? Minden férfi részese a jó és a gonosz között dúló csatának, ezért valójában minden férfi harcos, aki a legnagyobb ügyért küzd: Isten méltóságáért. Amikor hétköznapi emberek megtanulnak Krisztusban bízni, rendkívüli dolgok történnek. Preston Gillham gyakorlati példákkal, bibliai egyszerűséggel mutatja be, hogyan követhetjük az Úr példáját, hogyan meríthetünk erőt Istenből és hogyan alakíthatunk biztos kapcsolatokat arra alapozva, amit csak Isten emberei tudnak.

Kicsoda a férfi? Honnan meríti erejét? Hogyan válik férfi a fiúból? Miért fontosak a barátok és az atyai áldás? Ezeket a kérdéseket teszi fel a szerző, de nem módszereket vagy recepteket kínál olvasójának. Célja, hogy a férfiasság lényegére mutasson rá.

„A történetek olyanok, mint a lélekre nyíló ablakok” – írja egy helyütt, s ezért minden fejezetet egy-egy történelmi, bibliai vagy saját életéből vett példával világít meg. A humoros, lendületes vagy éppen lírai történetek segítenek megérteni, hogy bár ma más gondokkal küzd egy férfi, mint ezer éve, a feladata és a szerepe nem változott: Isten igaz és erős harcosa, barátai hűséges és bátor társa, mérték és mérce ingadozó világunkban.

„Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!” 1Korinthus 16,13
Curtis Brent & Eldredge John

Mennyei lovagregény

Mit tegyünk, ha egy szép napon arra ébredünk, hogy nem találjuk az utat a szívünkhöz, hogy eltévedtünk az ösvényen, amely Isten jelenlétébe vezet? A Mennyei Lovagregény meghittségét, szépségét és kalandjait maga Isten ágyazta bele a szívünkbe, a legmélyebb vágyaink közé. Suttogó hangja gyerekkorunktól fogva hívogat minket a szív útjára: egy regényes útra, mely telve van intimitással, kalanddal és szépséggel. Ezen az úton azonban lesben áll az ellenség is. Záporozó nyilai mély sebeket vágnak szívünkben, és az általuk küldött félelmetes üzenetek hamis énképek kialakítására, álarcok viselésére késztetik valós személyiségünket, és elhitetik velünk, hogy a csalóka ábránd nem is létezik, és úgy van jól, ha eltemetjük vágyainkat, és nem veszünk tudomást a kínzó hiányról, a távoli, halkan suttogó hangról… Ebben a hangban maga a mindenható Isten vágyakozik utánunk, ha mi is akarjuk és engedünk neki…
Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár