Az önátadás öröme

Az önátadás öröme

Az önátadásnak nemcsak öröme, hanem nehézségei is vannak. Először nagyon ijesztőnek tűnik, hogy mondjak le minden jogomról, hogy hatalmazzam fel Istent arra, hogy bármit megtehet velem, amit csak akar. Erre csak azok képesek, akik torzítatlan, gyönyörű képet hordoznak a szívükben Istenről, és ebből adódóan gyermeki bizalommal közelítenek hozzá.

Hogyan juthatunk el oda, hogy így át tudjuk adni magunkat? Semmi más dolgunk nincs, mint Istent keresni és benne gyönyörködni. Ő fog eljuttatni egy olyan állapotba, ahol már nem lesz bennünk feszültség amiatt, hogy nem tudjuk igazán átadni magunkat neki. Ekkor az önátadás már egyáltalán nem jelent gondot, természetessé válik.

Az önátadásnak az a célja, hogy megtanuljunk mindent elengedni és csak Istentől függeni. Ez egy egész életen át tartó iskola. Át kell mennünk az összetöretés folyamatán ahhoz, hogy megtört és alázatos szívünk legyen. Ez fájdalommal jár, de az eredménye annyira csodálatos, hogy egyáltalán nem merül fel kérdésként, hogy érdemes-e megfizetni az árát.

Mi ez a csodálatos eredmény?

  1. Igazán csak a megtört szívvel rendelkező keresztény ember tudja valóban nagyra értékelni a kegyelmet, a többiek nem látják ennek a jelentőségét.
  2. A megtört szívű ember átéli Isten közelségét. Ez az egyik legnagyszerűbb élménye az életünknek.
  3. A boldog, áldott és gyümölcsöző élet útja a megtört szív. Nincs más út. Emlékezzünk Jézus szavaira arról, hogy kik a boldogok!
  4. A megtört szívből kiárad az igazi élet, Jézus Krisztus élete. Hasonlókká leszünk hozzá.

Nehéz kérdéseket fogunk feszegetni, amelyek kimondva vagy kimondatlanul mindannyiunk szívében ott vannak. Például ha Isten igazán szeret engem, akkor miért engedi meg a fájdalmat, a szenvedést az életemben? A szeminárium célja az, hogy egy sokkal mélyebb és vonzóbb istenkép legyen a szívedben, amely által Isten elvezet téged a teljes önátadáshoz.

Ezt a szemináriumot legutóbb május 9-én tartottuk online. Következő időpontért kérünk, látogass vissza később.

Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár