Nagy ajándék volt számunkra ez a szeminárium. Nagy álmunk volt ide eljutni, tavaly a 25. házassági évfordulónkat készültünk megünnepelni itt, de fájó szívvel le kellett mondanom a foglalást. Mi feladtuk az álmainkat, de mennyei Apukánk nem. Idén februárban derült égből villámcsapásként kaptunk egy meghívót egy akkor még számunkra ismeretlen testvértől, Gajdos Imrétől, hogy látogassunk el a Berni Magyar Nyelvű Protestáns Gyülekezetbe, és tartsuk meg az évadnyitó csendes hétvégéjüket. A meghívást boldogan elfogadtuk. Aztán márciusban jött a koronavírus járvány, augusztusban kezdett erősödni a második hulláma, már az online tanítás lehetőségét is felajánlottam, de ezzel együtt kijutottunk, és 4 órával a határzár előtt vissza is tudtunk jönni Magyarországra.

Nyolc teljes napot tölthettünk ott, amelyből az első öt és fél nap a pihenésünkről szólt. Csodálatos vendégszeretetben volt részünk, nagyon szép helyeken kirándultunk, ragyogó, napsütéses időnk volt az első öt napon. A hétvégén 17 felnőtt és 10 gyermek vett részt.

A gyermekeket Ildikó tanította a Teremtésről, miközben én a Kicserélt élet szemináriumot tartottam a felnőtteknek. A szeminárium üzenete megdöbbentette és felizgatta a résztvevőket. Többen jelezték, hogy ilyen összefüggéseket még sohasem hallottak. Annyit kérdeztek, hogy a szeminárium utolsó két óráját el sem tudtam mondani. Talán furcsa nektek, de én azt szeretem a legjobban, amikor nem tudok befejezni egy alkalmat, mert ez azt jelenti, hogy kérdeznek és együtt gondolkozunk. Azt tervezzük, hogy mégis csak befejezem online formában.

Nagyon hálásak vagyunk mennyei Apukánknak ezért a kis gyülekezetért, a vendégszeretetükért, és leginkább az Ige befogadásáért.

Leave a Comment

Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár