A Grace Ministries Alapítvány alapításának 25. évfordulóját egy különleges, emlékezetese alkalmon ünnepeltük meg.

Az alkalom különlegességét több tényező is biztosította:

• Itt volt velünk az USA-ból Thomas Grady, aki ezt a szolgálatot alapította. Tom bemutatására nehéz szavakat találnom, életem nagyon nagy kiváltságának tartom, hogy ismerhetem, hogy a mentorom, hogy minden héten beszélgethetek vele. Nagyon kedves, lenyűgöző személyiséggel rendelkezik, mély gondolatai vannak, amelyeket nagyon jól tud tálalni.

• Meghívtuk még Kerekes Ernőt, aki az elődöm volt a szolgálat vezetésében. Ernő elválaszthatatlanul összekapcsolódott ezzel a szolgálattal, a visszavonulása után is tagja maradt az alapítvány irányító testületének. Sokat tanultam tőle az együtt töltött 15 év alatt, sok gondolatát vettem át, és nagyon hálás vagyok neki, hogy bízott bennem, és egyre mélyebben bevont ebbe a csodálatos szolgálatba. Biztos vagyok benne, hogy az őszintesége, az átlátszósága, az eredeti gondolatai szintén nagy hatással voltak ránk.

• Az eseményt bezáró gondolatokat Zámbó András, a Káposztásmegyeri Református Gyülekezet lelkésze, az alapítványunk kuratóriumának elnöke mondta el. András a krisztusi alázat és szelídség nagy mintája számomra, nagyon örülök annak, hogy már hosszú ideje együtt szolgálhatunk az alapítvány vezetésében.

• Az előadókat nem arra kértük fel, hogy mondjanak el valamilyen tanítást a kegyelemközpontú gondolkodásról, nem is arra, hogy történelemórát tartsanak nekünk az elmúlt 25 évről, hanem ennél sokkal többre. Arra, hogy nyissák meg előttünk a szívüket, és mutassák meg, hogy az, amit eddig tanítottak, hogyan tudott hatni a saját életükre. Az volt a vágyam, hogy ne száraz tanításokat, hanem két lábon járó, élő és követhető mintákat kapjunk ezen a délutánon.

Úgy látom, ez sikerült is, és nem az alapítvány eddigi munkáját dicsőítettük, nem önmagunkat ünnepeltük, hanem mennyei Apukánkat. Mindannyiunk szívét ő öltöztette ünneplő ruhába, és töltött be az iránta való hálával. Ez volt az igazi különlegessége ennek az ünnepnek.

Kapcsolat

Kapcsolat

Címünk: 1143 Budapest,
Hungária krt. 109. 1. em. 2.

Telefon Laci:   +36 20 549 2219
Telefon Ildikó: +36 20 464 1168
Email: graceministrieshun@gmail.com

Eseménynaptár